Yleistä

Honkajoki 2016

Karting

 

On autourheilun suurin nuorisolaji, jossa tehdään perusharjoittelu koko myöhempää autourheilu uraa varten. Toisaalta karting on myös aitoa kilpaurheilua, jossa voi rakentaa omaa autourheilijan uraa iästä riippumatta. Kartingissa ajatetaan FIA:n maailmanmestaruudesta, ja tämä antaakin laajat mahdollisuudet kehittää ja luoda uraa lajin sisällä.

Karting on tapahtumarikas, nopeatempoinen ja haastava laji joka tekee siitä myös erittäin mielenkiintoisen seurattavan katsojille. Ulkoratojen kilpailuissa keskituntinopeudet nousevat usein yli 70 kilometriin tunnissa huippunopeuksien ollessa jopa 140km/h tasoa.

Helpoiten lajin pariin pääsee osallistumalla paikallisen autourheiluseuran järjestämään karting-ajokoulutukseen, jossa opetellaan sääntöjä ja harjoitellaan ohjatusti ajamista.

Karting-auton ajamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena ja ensimmäiseen harrasteluokkaan (Cadett) pääsee jo 6-vuotiaana, kansallisiin kilpailuihin KF6- ja Raket-luokissa voi ottaa osaa sinä vuonna kun täyttää 10 vuotta. Lajin kansainvälisiin KF-luokkiin pääsevät 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat kuljettajat. Pojat ja tytöt ajavat kartingissa samoissa luokissa ja kilpailuissa.

Myös varttuneemmille kilpailuhenkisille ja vauhdinnälkäisille karting tarjoaa monia aikuisharrastemahdollisuuksia esimerkiksi aikuisharrastajien joukkuekilpailujen muodossa.

Menestyäkseen kuljettajana tässä lajissa on hyvin nuorena omaksuttava myös urheilijaelämän tuomat haasteet niin henkiselle kuin fyysisellekin puolelle.

Kartingin ulkoratoja Suomessa on yli 50 kappaletta, joiden lisäksi ensimetrit voi käydä ottamassa vaikkapa sisäkarting-halleissa, joita on ympäri Suomea.

Lähes kaikki formulakuljettajamme sekä monet muidenkin lajien kuljettajat ovat aloittaneet uransa juuri tästä lajista. Muun muassa Kimi Räikkönen sekä Heikki Kovalainen ovat aloittaneet kartingista ja he ajavat edelleenkin välillä karting-autolla harrastuksena ja harjoituksena. Laji pitää sisällään ammattilaisuuden sekä harrastustoiminnan niin aikuisille kuin lapsillekin.

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Ota yhteyttä CUP kilpailun vastuu henkilöön

 

 

Eura

Marko Mäkelä

Puh  0500832337

www.euranua.fi

 

Honkajoki

Ilmari Mattila

Puh 0445772726

www.pesamaki.fi

 

Kokemäki                                                            

Petteri Pokkinen

Puh 0445595394

www.kokefkk.com

 

Pori

Rauno Syysmäki

Puh 0400721425

www.porinfkkerho.fi

 

SWK (Turku)

Jari Ropponen

Puh 0405448882

www.swkfinry.com

 

Turun UA

Mika Kannisto

Puh 0504338433

www.turunua.net

 

Ulvila

Ari-Matti Salminen

Puh 0400597431

www.ulvilanfkkerho.fi

 

 

 

 

 

 

 

Raket junnut tuulettaa,hyvä me!!!

Mestareiden kisat 2015 ajettiin Lentolassa 5-6.9

Alueeltamme oli mukana 23 autoa ja menestystä tuli mukavasti erityisesti raket junior luokassa tuli mestaruus ja 5 autoa ajoi 10 sakkiin, sekä yleisessä, missä myös tuli mestaruus ja kaikki 4 ajoivat 10 sakkiin.

Cadet luokassa oli mukana 26 joista alueeltamme 5. Hakala (7), Kaskinen (8), Vappula (11), Nieminen (13), Savolainen (19),

Micro luokassa oli mukana 21 autoa joista alueeltamme 2 . Hartila (10), Kaapu (17)

Raket juniorissa alueeltamme oli isoin osaanotto ja palkintoja pääsi nostelemaan viisi, kymmenen palkitun joukossa. Autoja oli 29 joista alueeltamme 8. Kukkumäki (1), Kuusisto (3), Leivo (6), Halonen (8), Tuominen (9), Granlund (13), Kiviniitty (15), Grönvall (23).

Raket yleisissä oli mukana 22 autoa, joista alueeltamme 4.  Seppänen(1), Pirttilahti (3), Viitamäki (4), Salonen(10).

Rotax minissä oli mukana 15 autoa, joista alueeltamme oli yksi edustaja. Kaskinen (13)

Rotax juniorissa oli mukana 12 autoa joista alueeeltamme oli mukana 3 . Aaltonen (2), Routa Juho (7), Routa Joonas (11).

Kolmestakymmenestä pokaalista * , yksitoista tuli 7 alueelle mikä on yli kolmasosa viikonlopun palkituista. Iso käsi juniorityölle 7 alueella!

 

Kiitos myös Pirkalle loistavista kilpailuista!

 

*mukana cadetin yhdeksän ensimmäisen pokaalit.