Alueleiri 2021

Monakon FK-kerho järjestää 2021 toukokuussa Kartingin alueleirin aloittelijoille sekä jo ajaneille pikkukuskeille. Leirillä teoriaa, ajotapahtumia, säännöt, kilpailijan ja huoltajan toimintaperiaatteet.

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoa sähköpostilla osoitteesta matti@monako.com tai numerosta 0500-333107.

 

Kaikki ilmoittautumaan!

Kartingin Länsi-Suomen alueen alueleiri 27.-28.5.2017

 

Ulvilan FK-kerho järjesti Kartingin Länsi-Suomen alueen alueleirin Ulvilassa 27-28.5.2017. Leirille ilmoittautui mukaan 30 innokasta mikroautonkuljettajaa sekä heidän huoltajansa. Kuljettajia saapui paikalle Kokemäeltä, Parkanosta, Kankaanpäästä, Porista ja Ulvilasta sekä Paimiosta.

Leiri alkoi lauantaina sateisessa säässä, mutta se ei lannistanut leirille saapuneiden mieltä.  Leirille saapui 30 aktiivista, innokasta sekä uteliasta kartingkuljettajaa huoltajineen. Leiriläiset olivat iältään 4-12 vuotiaita tyttöjä ja poikia.

 

Lauantain leiripäivä alkoi teoriaosuudella, jossa käytiin läpi Kartingin turvallisuusasioita, ajovarusteita ja perusajotekniikkaa sekä lapset saivat myös ravintoluennon.

Innokkaat ”oppilaat” odottivat teoriaosuuden jälkeen kovasti pääsevänsä radalle. Rataan lähdettiin tutustumaan yhdessä. Käytiin läpi ajolinjoja ja tehtiin erilaisia jarrutus- ja ajo- sekä pujotteluharjoituksia. Ohjatun harjoittelun jälkeen kuskeilla oli mahdollisuus lähteä testaamaan opittuja asioita itsenäisesti sekä ryhmässä. ”Vapaaharjoittelu” eteni mahtavasti. Paljon uutta oli opittu mikronauton käsittelystä ja hallinnasta, ajolinjoista sekä ohituksista ja jarruttamisesta. Turvallinen ajaminen oli päivän yksi näkyvimmistä asioista. Jokainen kuljettaja noudatti tätä leirin alusta leirin loppuun!

Lauantaipäivän aikana jokainen mikroauto myös katsastettiin sekä huoltajille järjestettiin teoriaosuus mikroauton huollosta sekä sen säätämisestä.

Ensimmäisen leiripäivän ohjelma huipentui Olympialaisiin, joissa lajeina oli mikroauton työntäminen, ongelmanratkaisu ja renkaanheitto sekä Frisbeegolf. Olympialaisista jaettiin lopuksi kulta, hopea sekä pronssimitalit.

 

Sunnuntaiaamu valkeni ja aurinkoinen sää alkoi helliä leiriläisiä.

Toisen päivän leiriohjelma keskittyi kilpailemiseen. Kilpailulähtöjä, lämmittelyharjoituksia, kilvanajoa. Ruutulippu heilui useampaan otteeseen päivän aikana ja jokainen leiriläinen sai harjoitella paalupaikalta lähtöä. Vauhtia ei päivästä puuttunut! Palaneen kumin ja ”polttoaineenkatku” täytti aurinkoisen ja kuuman päivän.

Yllätykseksi RC-porukka oli myös järjestänyt pienen ajonäytöksen leiriläisille. RC-autojen ympäripyörähtäminen nauratti kovasti leiriläisiä ja mielenkiinnolla 30 leiriläistä seurasivat ajonäytöstä.

 

Iloiset leiriläiset kertoivat, että tulisivat koska tahansa uudelleen leirille. ”Täällä on ollut todella mukavaa, oon oppinut ihan supernopeaksi kuskiksi ja muuten, ruoka on ollut huippu hyvää”, totesi 7-vuotias poika päivän päätteeksi.

 

Kaikki hyvä päättyy aikanaan, mutta koosteena leiristä voitaneen mainita, että jokainen leiriläinen kehittyi huomattavasti leirin aikana ja heidät kaikki palkittiin karting-ajokortein ja mitalein leirin päätyttyä.

 

Leiri oli menestys ja FK-kerholle tuli erittäin paljon positiivista palautetta järjestelyistä sekä siitä, että leiriltä tarttui mukaan paljon uusia kokemuksia ja ystäviä.

 

Leirin ohjaajina toimivat Jari Ropponen sekä Marko Vastamäki. Leirin yhteyshenkilönä/organisaattorina toimi Sanna-Mari Ojala. Leiriläisten ruokahuollosta vastasi Jetta Vastamäki ja Johanna Hohkala. Turvallisuusvastuuhenkilönä leirillä oli Tero Nurmi.

 

Lisäksi monta muuta Ulvilan FK-kerhon huoltajaa ja vapaaehtoista olivat menossa mukana tekemässä leiristä kokonaisuudessaan unohtumattoman. Tässä yhteydessä ei voi olla mainitsematta myös huippuinnokkaita 30 leiriläistä sekä heidän huoltajiaan. Ilman tätä kokonaisuutta, emme olisi saaneet leiristä näin ikimuistoista!

 

Ulvilan FK-kerho haluaa kiittää kaikkia osallistumisesta !